nieuws

Utrecht hoopt op bedrijfsleven voor laatste stukje Catharijnesingel

infra Premium

Utrecht hoopt op bedrijfsleven voor laatste stukje Catharijnesingel

De Utrechtse bevolking wacht al jaren op het terugbrengen van het water in de Catharijnesingel. Maar ook nu het stationsgebied is veranderd in een grote bouwput, is de financiering nog steeds niet rond.

De gemeente Utrecht wil het bedrijfsleven inschakelen om het rondvaren van de Utrechtse binnenstad na veertig jaar weer mogelijk te maken. Het gemeentebestuur presenteerde het plan in de voorjaarsnota. Utrecht reserveert zelf dit jaar al 1,25 miljoen voor de realisatie, die uiterlijk in 2019 een feit moet zijn. De totale kosten worden geraamd op 11 tot 14 miljoen euro.

Voor een groot deel van het laatste stuk gracht is de financiering, zo’n 25 miljoen euro, rond. Maar juist het laatste stukje van een paar honderd meter singel vallen buiten de Stationsgebiedsontwikkeling en wordt pas in een latere fase ontwikkeld. En daarvoor is nog geen dekking.

Reageer op dit artikel