nieuws

Nuon en Heijmans plaatsen oplaadpunten

infra Premium

Nuon en Heijmans plaatsen oplaadpunten

De combinatie Nuon/Heijmans plaatst vanaf deze maand tweehonderd openbare elektrische oplaadpunten in de omgeving van Amsterdam.

Veel gemeenten hebben aanvragen van bewoners en bedrijven die op korte termijn een openbaar oplaadpunt nodig hebben. Nuon/Heijmans zorgt voor plaatsing, beheer en exploitatie en het leveren van groene stroom voor een periode van drie jaar. De combinatie is bovendien betrokken bij de financiering.

Voor het eerst worden oplaadpalen mogelijk gemaakt door gezamenlijke financiering van het Rijk, de provincies Noord-Holland en Flevoland, de stadsregio Amsterdam en marktpartijen. Aanvullend wordt in de loop van 2013 een aanbesteding georganiseerd voor nog eens achthonderd oplaadpunten.

Reageer op dit artikel