nieuws

Miljoenen voor extra geul in Limburg

infra

Minister Schultz investeert 3,2 miljoen euro in een extra hoogwatergeul bij Well-Aijen in Limburg. Met de zogenoemde Zuidgeul wil ze de vertraging van de Noordgeul compenseren.

De geul komt in een gebied dat al in handen is van het Rijk. Het project wordt gefinancierd uit de risicopot en de post ‘onvoorzien’ van het budget dat bedoeld is voor de Zandmaas.

De Zuidgeul zorgt ervoor dat de geplande waterstandverlaging van 7 centimeter in 2015 toch nog wordt gehaald, belooft Schultz. De vertraagde Noordgeul wordt ook gewoon aangelegd. Het contract met de aannemer is al getekend. De extra geul mag dan wat kosten, hij heeft ook een aantal voordelen. Met de Zuidgeul worden toekomstige rivierverruimende maatregelen makkelijker, schrijft minister Schultz aan de Tweede Kamer. Bovendien bespaart ze er onderhoudskosten mee.

Reageer op dit artikel