nieuws

Hoevelaken voor bouwer met meeste extraatjes

infra Premium

Hoevelaken voor bouwer met meeste extraatjes

De aannemer die de meeste dromen van de regio laat uitkomen, mag knooppunt Hoevelaken ontknopen.

Een extra afslagje of toch een geluidsscherm meer? De aannemer zal zijn hersens moeten laten kraken om knooppunt Hoevelaken in de wacht te slepen, een wegenbouwproject van dik 700 miljoen euro. De op- en afritten bij Hoevelaken op de A1 richting Amsterdam en Apeldoorn zitten in het basisontwerp. Aannemers kunnen scoren met extra geluidschermen, een fietsverbinding en of een stad-landverbinding bij de Heiligenbergerbeek.

Niet alleen de extraatjes van bouwbedrijven wegen zwaar bij de gunning. Weinig overlast veroorzaken levert ook een hogere score op. De uiteindelijke winnaar mag de planstudie doen én de realisatie van het knooppunt’. De aanbesteding komt volgend jaar op de markt. In 2019 start de bouw. De oplevering staat gepland in 2022. Knooppunt Hoevelaken staat al jaren in de file top 25.

Reageer op dit artikel