nieuws

Dwars door de stad

infra Premium

Dwars door de stad

Sinds dit jaar werkt aannemer Avenue2, een consortium van Strukton en Ballast Nedam, in Maastricht op het hele tunneltraject dwars door de stad.

Vorig jaar was dat nog maar op drie plaatsen; nu wordt overal gewerkt. Om dat mogelijk te maken is in het zuiden van de stad (zie foto) de autoweg inmiddels verlegd. Automobilisten rijden hier al over het tunneldak. In de bouwkuip ten noorden van de tijdelijke autoweg (de zandgroeve) is Avenue2 bezig met het aanbrengen van diepwanden en grondwaterbemaling.

In het zuiden is al 700 meter van het casco, de betonnen ruwbouw, af. Dit deel van de tunnelbouw is het verst gevorderd. Hier is duidelijk de toekomstige in- en uitgang van de onderste tunnelbuis voor de N2 zichtbaar, bedoeld voor doorgaand verkeer. Iets noordelijker vlak voor de Kennedybrug begint de bovenste laag van de dubbeldekstunnel. Die is voor lokaal verkeer bedoeld. De op- en afritten worden later gebouwd.

Reageer op dit artikel