nieuws

Dijken gedetailleerd te analyseren met DAM

infra

Dijken gedetailleerd te analyseren met DAM

Sinds deze week kunnen alle dijken worden geanalyseerd met het softwareprogramma DAM (Dijksterkte Analyse Module).

De consequenties van hoge waterstanden kunnen heel gedetailleerd worden geanalyseerd en voorspeld. DAM is ontwikkeld door Deltares en Stowa en de afgelopen jaren intensief getest tijdens pilotstudies op meer dan 3000 kilometer dijk bij vier waterschappen.

Was het vroeger in de praktijk mogelijk om van elke kilometer dijk een profiel te maken en dat te analyseren op faalmechanismen als piping, instabiliteit of golfoverslag, met DAM kan gemakkelijk van elke 100 meter zo’n exercitie worden uitgevoerd. Of op kleinere intervallen, als de lokale situatie daarom vraagt.

Reageer op dit artikel