nieuws

Brits waterwerk voor Nederlanders

infra

BAM Nuttall, Van Oord, Volker Stevin en Boskalis Westminster behoren tot de aannemers die door de Britse milieudienst Environment Agency zijn geselecteerd voor een kaderprogramma van projecten tegen overstromingen en kusterosie.

Met het vierjarige programma is een totaal bedrag gemoeid van bijna 3 miljard euro. De Nederlandse bedrijven behoren tot de consortia die de feitelijke werken mogen uitvoeren. BAM Nuttall werkt daarbij samen met het Britse Mott MacDonalds. Volker Stevin en Boskalis Westminster zitten in een consortium met technisch adviesbureau Atkins, terwijl Van Oord op eigen houtje opereert.

Naast deze groepen heeft de Environment Agency nog drie andere consortia en verder een reeks Britse advies- en dienstenverleners op de lijst geplaatst. Het kaderprogramma loopt tot 2017 en past in het beheerstaak die de Environment Agency heeft rond de risico’s op overstromingen en erosie van de kust.

Reageer op dit artikel