nieuws

Station vertraagd door faillissement

infra

Station vertraagd door faillissement

Station Maastricht Noord wordt door het faillissement van aannemer Martens Infra een half jaar later dan voorzien geopend.

De opening is nu eind dit jaar gepland, maakten ProRail en gemeente Maastricht bekend. Aannemer Martens Infra was door de gemeente gecontracteerd voor de afwerking van een tunnel onder het spoor en de inrichting van voorplein en omgeving. Nu hij failliet is en het mes in het varken is blijven steken, is het station niet veilig bereikbaar en trok ProRail de stekker uit de oorspronkelijke planning.

De gemeente gaat het werk rond het station deze zomer opnieuw aanbesteden. ProRail en aannemer BAM zouden op 9 juni klaar zijn met hun werk, het station zou dan open gaan. Maar door het faillissement moeten het parkeerterrein en voet- en fietspaden nog worden aangelegd, de tunnel nog worden afgewerkt, en de voorpleinen nog worden ingericht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels