nieuws

Omzet Deme neemt toe

infra

Omzet Deme neemt toe

De Belgische baggeraar Deme boekte in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 525,5 miljoen euro, 21,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de Brusselse bouwgroep CFE en investeerder Ackermans & van Haaren. De twee partijen, die elk voor 50 procent eigenaar van Deme zijn, stellen dat het orderboek van de baggeraar sinds eind december vorig jaar met 3,9 procent is ingekrompen.

Deme begon in het eerste kwartaal onder meer met werken van het offshore windmolenpark van Northwind voor de Belgische kust, de nieuwe haven van Doha en het Wheatstone-project in Australië. Het baggerconcern zag in 2012 zijn omzet groeien tot 1,92 miljard euro (2011: 1,77 miljard euro). De nettowinst kwam uit op 89,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel