nieuws

Nieuw strand

infra

Nieuw strand

Rijkswaterstaat vult van begin mei tot begin juni het strand van Petten en het zand op de zeebodem aan om te voorkomen dat de kustlijn landwaarts verschuift.

Tussen de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de Hoge Flux Reactor wordt in ongeveer een maand tijd 350.000 kubieke meter zand aangebracht. Eerst op het minst drukke noordelijke deel van het strand, daarna op het zuidelijke deel.

De werkzaamheden gaan zeven dagen per week, dag en nacht door. Bij harde wind is het mogelijk dat de aannemer de werkzaamheden onderbreekt, omdat het schip bij hoge golven niet goed kan werken. De aannemer houdt hier in zijn planning rekening mee.

De werkzaamheden vallen onder het normale onderhoud aan de kust. Eind 2013 wordt de Zwakke Schakel Hondsbossche en Pettemer Zeewering versterkt met 30 miljoen kubieke meter zand. De grootschalige versterking leidt tot een nieuw strand en duinen. Het zand voor kustonderhoud komt uit de Noordzee zelf, meer dan 10 kilometer uit de kust.

Reageer op dit artikel