nieuws

Ierse snelweg BAM

infra Premium

Ierse snelweg BAM

BAM kan in Ierland ten zuiden van Dublin aan de slag met de bouw van 16,5 kilometer snelweg. De joint venture van de bouwer en pensioenuitvoerder PGGM zijn met de nationale Ierse wegenautoriteit tot een akkoord gekomen over het project van 282 miljoen euro.

De financiering van het project bestaat voor 160 miljoen euro uit vreemd vermogen verstrekt door de Bank of Ireland en de Europese Investeringsbank plus en bijdrage van BAM/PGGM. De vergoeding voor de concessie is gebaseerd op de beschikbaarheid van de infrastructuur. Het project betreft behalve het ontwerp, bouw, exploitatie en onderhoud van 16,5 kilometer snelweg het beheer en onderhoud van nog eens dertig kilometer weg. Ook moet BAM een verzorgingsplaats aanleggen en een ongelijkvloerse kruising realiseren.   

Reageer op dit artikel