nieuws

Verwijsbord leidt elektrische auto naar laadpaal

infra

Een dynamisch verwijssysteem leidt bestuurders van elektrische auto’s naar de dichtstbijzijnde laadpaal. De drie bedrijven die het systeem ontwikkelden stellen het vandaag voor in de Bossche Brabanthallen tijdens de beurs Parkeervak.

Het ‘E-laad verwijssysteem’ is een ontwikkeling van HIG Traffic Systems uit Bodegraven, EV-Box uit Almere en VDL uit Eindhoven. HIG bedacht het systeem, EV-Box bracht de laadzuilen in en VDL maakte de verwijsborden. Deze borden werken net als de verwijsborden die autobestuurders naar parkeergelegenheden geleiden, zegt Mark Hofman van HIG. Het systeem houdt doorlopend bij waar een laadzuil staat en of die vrij is. De verwijzing draait op laadzuilen van om het even welk fabrikaat. Gemeenten kunnen met zulke borden hun groene ambities onder de aandacht brengen, zegt Hofman. Als extra informatie kunnen de borden het opgeladen vermogen weergeven en de hoeveelheid CO 2 die daarmee wordt bespaard. Tweede Kamerlid Attje Kuiken, die voor de Partij van de Arbeid het woord voert over infrastructuur, zet het systeem vandaag om tien uur officieel in de markt.

Reageer op dit artikel