nieuws

‘Elke tweeënhalve minuut een betonmixer’

infra

‘Elke tweeënhalve minuut een betonmixer’

Vijf centrales draaien deze week op volle toeren om de 4530 m3 beton aan te leveren voor de nieuwe brug in de Zuid-Willemsvaart.

Vanaf vrijdag zes uur ’s morgens wordt zeventien uur onafgebroken gestort. Voor de klus zullen 375 betonmixers af en aanrijden en worden vier betonpompen ingezet. Ongeveer iedere 2,5 minuut rijdt er een betonmixer voorbij. Aansluitend wordt de nacht doorgewerkt voor de afwerking.

Bouwcombinatie WillemsUnie (Van Hattem&Blankevoort, KWS, GMB en Van Herik) werkt sinds eind 2010 aan de omlegging van de Zuid-Willemsvaart. De basis voor de uitvoering is een d&c-contract met een waarde van 150 miljoen euro.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de aanleg van de nieuwe brug in de Zuid-Willemsvaart

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels