nieuws

Dura Vermeer boekt nettowinst van 3,3 miljoen euro

infra Premium

Dura Vermeer boekt nettowinst van 3,3 miljoen euro

Dura Vermeer boekte het afgelopen jaar een omzet van 1024 miljoen euro, 140 miljoen euro minder dan een jaar eerder.

Na aftrek van reorganisatiekosten (12 miljoen euro), bijzondere waardeverminderingen op grondposities en afschrijving op goodwill (6 miljoen euro) en een NMa-boete (NH8-kartel) die 4,1 miljoen euro lager uitviel bleef een nettowinst van 3,3 miljoen euro over.

De bedrijfsopbrengsten bij de infra-divisie daalden 74 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Al was dat vooral het gevolg van een incidenteel hoge omzet van Dura Vermeer Beton- en Waterbouw in 2011. Bij de divisie Bouw en Vastgoed bedroeg de omzetdaling 63 miljoen euro. De solvabiliteit steeg echter tot circa 28 procent.

Het bouwconcern voorziet dalende bedrijfsopbrengsten bij zijn bouw- en infradivisies. Daarom wordt een verdere daling van het personeelsbestand niet uitgesloten.

Lees vandaag in Dagblad Cobouw het interview met bestuursvoorzitter Job Dura en financieel bestuurder Bob Post van Dura Vermeer

Reageer op dit artikel