nieuws

Busbaan in één keer aangelegd

infra Premium

Busbaan in één keer aangelegd

Medewerkers van de Roos Groep zijn tussen Rozenburg en Aalsmeerderbrug bezig met het aanleggen van een busbaan.

De baan wordt door een machine in één keer in beton aangelegd. De bouw van dergelijke busbanen is een specialiteit van P.E. Roos uit Bladel. De gehanteerde methode heeft volgens het bedrijf als voordeel dat door de zware belasting van de voertuigen geen spoorvorming optreedt. Daarnaast heeft het beton nog de eigenschap dat het lichter van kleur is dan het traditionele asfalt, waardoor het verschil tussen normale rijbaan en de busbaan goed zichtbaar is.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de aanleg van de circa 9 kilometer lange oosttak van de zogeheten Zuidtangent. Tegelijk met de realisatie van de nieuwe N201 werkt de provincie Noord-Holland aan een impuls voor het openbaar vervoer. De nieuwe vrijliggende busbaan moet ervoor zorgen dat Uithoorn en Aalsmeer vanaf volgend jaar beter bereikbaar zijn.

Reageer op dit artikel