nieuws

Bouw terpwoning bij Zwolle is begonnen

infra

De bouw van de eerste terpwoning vanwege Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden, onderdeel van Ruimte voor de Rivier Zwolle, is gestart. Op een grote aanvulling van de bestaande terp aan de Schellerdijk van 15.000 kubieke meter grond is de eerste paal geslagen. De woning wordt gebouwd door bewoners die momenteel in de buitendijkse uiterwaard wonen. […]

De bouw van de eerste terpwoning vanwege Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden, onderdeel van Ruimte voor de Rivier Zwolle, is gestart. Op een grote aanvulling van de bestaande terp aan de Schellerdijk van 15.000 kubieke meter grond is de eerste paal geslagen. De woning wordt gebouwd door bewoners die momenteel in de buitendijkse uiterwaard wonen. De Ruimte voor de Rivier-terp is aangelegd tegen de bestaande Schellerdijk. In Schelle-Oldeneel zuidwestelijk van Zwolle worden twee nevengeulen aangelegd. Die voeren extra hoeveelheden water af zodat de stad niet onderloopt in periode van hoogwater. Om de IJssel meer ruimte te geven wordt naast de uiterwaardvergraving in Schelle-Oldeneel bij Westenholte de ruim twee kilometer lange dijk ongeveer 300 meter landinwaarts verplaatst. Ook wordt daar een geulensysteem gegraven dat aansluit op de bestaande watergeul in de Vreugderijkerwaard.

Reageer op dit artikel