nieuws

Van Zuidbroek naar Tilburg

infra

Van Zuidbroek naar Tilburg

Logistiek gezien was het een flinke uitdaging om de eerste delen van een nieuwe brug van het Groningse Zuidbroek naar eindbestemming Tilburg te vervoeren, maar het is deze week dan toch gelukt.

De brug is in een van de productiehallen van De Jonge Konstrukties aan het Winschoterdiep gemaakt. Het brugdek (60 ton) en het ballasthuis (43 ton) zijn per schip naar Waalwijk vervoerd en vervolgens met speciaal transport over de weg naar Tilburg gebracht. De draagtoren en hefarmen kwamen vanuit Zuidbroek over de weg. Op de foto wordt de betonnen onderbrug op de goede plaats gelegd.

De 15 meter hoge brug, ontworpen door architect John Körmeling, komt te liggen over de Piushaven en is nodig om het Tilburgse havengebied goed bereikbaar te houden. Het ontwerp lijkt op een havenhijskraan, een verwijzing naar het oude karakter van de Piushaven. De architect heeft gekozen voor een ‘open brug’, zodat je zowel in geopende als gesloten toestand goed zicht hebt op passerende schepen.

Reageer op dit artikel