nieuws

Ruimte voor Rivier ligt op koers

infra

Ruimte voor Rivier ligt op koers

De veilige haven komt in zicht voor het miljardenprogramma Ruimte voor de Rivier.

Twee jaar voor de eindstreep is het budget nog steeds toereikend en lijkt het erop dat de planning nagenoeg wordt gehaald. Het verbreden van rivieren via het programma Ruimte voor de Rivier verloopt eigenlijk al jaren voorspoedig. Toch werd in 2011 besloten de voortgang ervan door een extern bureau te laten toetsen. Die evaluatie werd half maart afgerond.

Minister Schultz (infrastructuur) kan op driekwart van de doorlooptijd niet anders concluderen dan dat het goed gaat. Van de 34 projecten wordt een aantal na de deadline van 2015 afgerond. “Voor een programma van ruim 2 miljard, waarbij veel publieke partijen betrokken zijn, en veel (soms tegenstrijdige) belangen spelen, is dit een goede prestatie”, vindt de minister.

Lees meer over het programma Ruimte voor de Rivier

Reageer op dit artikel