nieuws

Provinciale subsidie voor waterrecreatie

infra

Provinciale subsidie voor waterrecreatie

De provincie Noord-Holland trekt 3,5 miljoen euro uit voor waterrecreatie en watertoerisme.

Het bedrag wordt besteed aan het aanleggen, uitbreiden en verbreden van voorzieningen voor waterrecreatie en watertoerisme. Dat maakt de provincie bekend. De provincie betaalt hoogstens de helft van de kosten, mits deze niet hoger zijn dan 400.000 euro. Een en ander volgt uit het Actieprogramma Watertoerisme en Waterrecreatie 2013-2015.

Daarbij richt de provincie zich in het bijzonder op de riviercruise- en motorchartervaart. Het bestuurslichaam maakt zich sterk voor een betere bevaarbaarheid van het recreatietourvaartnet. Verder zijn er plannen voor het verbeteren van openbare voorzieningen bij watersportlocaties. Zowel gemeentelijke als particuliere initiatieven komen voor subsidie in aanmerking. Alleen projecten die financieel haalbaar zijn, kunnen financiële steun ontvangen.

Reageer op dit artikel