nieuws

Project Zuidasdok twee jaar later opgeleverd

infra

Project Zuidasdok twee jaar later opgeleverd

Project Zuidasdok wordt twee jaar later opgeleverd. Dat schrijft minister Schultz (infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer.

Afgelopen zomer ging de minister er nog van uit dat het project van ongeveer 1,3 miljard euro in 2026 af zou zijn. Dat wordt nu 2028. Het projectbureau werkt ondertussen aan de aanbesteding van de ingenieursdiensten. Het gaat over de raamovereenkomst voor een periode van zes jaar die betrekking heeft op de planuitwerkingsfase en de aanbesteding van de realisatie.

Het bureau is in gesprek met drie combinaties: Grontmij/ARUP/ Twijnstra Gudde, Arcadis / Witteveen+Bos en Royal Haskoning DHV/Movares. De gunning van de opdracht wordt voor de zomer verwacht. Het project behelst onder meer het uitbreiden van de A10-zuid van knooppunt De Nieuwe Meer tot en met knooppunt Amstel, inclusief ondergrondse ligging ter hoogte van de Zuidas.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels