nieuws

Boulevard Scheveningen weggeslagen bij superstorm

infra Premium

Boulevard Scheveningen weggeslagen bij superstorm

Als zich een superstorm voordoet gaat de nieuwe boulevard in Scheveningen verloren.

Onder de boulevard bevindt zich een stevige zeedijk, die het binnenland tegen overstroming zal beschermen. Combinatie Zeefront bouwde zowel de dijk als de boulevard.

De zeewering bij Scheveningen vormde een zwakke schakel in de kustverdediging, bleek uit onderzoek van Rijkswaterstaat in de jaren ‘90. De zeespiegel stijgt door de klimaatverandering en de kans op een superstorm neemt toe. Combinatie Zeefront (Van den Biggelaar en FL Liebregts) heeft vanaf november 2009 gewerkt aan een nieuwe kustverdediging, een zeedijk afgewerkt met een ‘bezwijkboulevard’. Het ontwerp van architect Manuel de Solà-Morales is uitgewerkt door Ingenieursbureau Den Haag (IbDH). De aanneemsom was 21 miljoen euro, maar de bouwsom is met aanpassingen en wijzigingen opgelopen tot zo’n 31 miljoen euro. Het werk is nagenoeg voltooid. Zaterdag 6 april verricht minister Schulz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de openingshandeling.

Lees morgen meer over de nieuwe boulevard in Scheveningen

Reageer op dit artikel