nieuws

Thailand en Nederland buigen zich over waterproblematiek

infra Premium

Thailand en Nederland buigen zich over waterproblematiek

Het Nederlandse bureau Van Bergen Kolpa Architecten heeft zich met Thaise en Nederlandse collega’s en de Silpakorn Universiteit in Bangkok gebogen over de mogelijkheden van steden om goed te leven met water.

De samenwerking was in eerste instantie gericht op het zoeken naar oplossingen in het laaggelegen Bangkok maar de inzet reikt verder, deze kan vast ook Nederland tot voordeel dienen, was de gedachte erachter.

De extreme wateroverlast die Thailand eind 2011 in het wereldnieuws bracht, overschaduwde een ander gegeven: dat de bevolking met de geregelde overstromingen van oudsher uitstekend weet om te gaan. Dijkenbouw en het droog houden van land dat daarachter ligt, is Nederlands vakmanschap bij uitstek. De ontwikkeling van watersteden en het omgaan met de grillen van de natuur, blijkt een kunst die Thai uitstekend verstaan, reden te bezien wat Nederland daar van kan opsteken.

Reageer op dit artikel