nieuws

Negentig procent besmette infra-projecten uitgesmeerd

infra Premium

Negentig procent besmette infra-projecten uitgesmeerd

Voor ruim 6 miljard euro van het gekrompen infra-budget kiest de minister voor het naar achteren schuiven van de uitvoering.

De hardste klappen vallen bij twintig grote wegenprojecten die tussen de twee en negen jaar vertraging oplopen. Opvallend is dat waterprojecten relatief ongemoeid blijven. Geen enkel waterwerk wordt geschrapt en slechts enkele projecten worden later opgeleverd.

Bij het spoor vallen wel klappen. OV-Saal wordt een sobere variant. Het personenvervoer wordt echter relatief ontzien. De geschrapte programma’s treffen vooral het goederenvervoer en het Programma Hoogfrequent Spoor (metro-rijden). Tegelijk is twee miljard euro apart gezet voor spoorbeveiliging (ERTMS) en is 200 miljoen euro gevonden voor spoorovergangen.

Reageer op dit artikel