nieuws

Minister Schultz schrapt en stelt uit

infra Premium

Minister Schultz schrapt voor een bedrag van 670 miljoen aan infrastructurele projecten. Het gaat om de N23, de A6 (Aquaduct Scharsterrijnbrug), de A67 Leenderheide-Geldrop, de A67 (no-regret pakket), de N35 Wytmen-Nijverdal en de N50 Kampen – Kampen Zuid.

Daarnaast wordt het grote spoorproject OV-Saal niet in de duurste variant uitgevoerd. Voor een bedrag van 500 miljoen per jaar stelt Schultz projecten een jaar uit. De minister moet tot 2028 bezuinigen voor een totaalbedrag van 6,4 miljard euro. Minister Schultz en staatssecretaris Mansveld melden in een gezamenlijke reactie dat ze tevreden zijn: “We hebben in plaats van de kaasschaaf een inhoudelijke afweging gemaakt, per gebied en per vervoersvorm. We toetsen op de economische meerwaarde van investeringen.”

Reageer op dit artikel