nieuws

Houten omhulsel boven aquaduct

infra

Houten omhulsel boven aquaduct

Aan de oever van de Amstel ontstaat een nieuw Hollands landschap. De noodschuif in het 350 meter lange aquaduct van de vernieuwde N201 wordt voorzien van een houten omhulsel.

Aannemerscombinatie KWS/VHB bouwt het aquaduct bij het dorp Amstelhoek. De door architect Richard van den Brule van Royal Haskoning ontworpen overkapping onttrekt een mechanische hefdeur van 11 bij 8 meter en een gewicht van circa 35 ton aan het oog. De oevers van de Amstel vormen secundaire waterkeringen. Aan de westzijde komt een kanteldijk. Aan de oostzijde een hefdeur. De stalen schuif maakt het mogelijk bij een calamiteit het aquaduct waterdicht af te sluiten.

Normaliter hangt een dergelijke deur boven de rijbaan. Maar vanuit esthetisch oogpunt en vanwege de verkeersveiligheid vond de provincie Noord-Holland het beter de noodschuif weg te werken. Noord-Holland is opdrachtgever van de verbetering van de wegverbinding tussen Hoofddorp en Uithoorn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels