nieuws

Ecoduct en geluidswal in één

infra

Ecoduct en geluidswal in één

Drie bogen van in totaal 150 liggers vormen straks het nieuwe ecoduct over de A28 en de parallelweg bij het Drentse Spier.

De verbinding tussen nationaal park Dwingelerveld en natuurgebied Terhorsterzand vormt één geheel met de nieuwe geluidswal langs de rijksweg tussen Assen en Hoogeveen, die grotendeels al is gerealiseerd. De aannemerscombinatie Hegeman/Mobilis heeft een constructie gemaakt van zes kokerliggers (variërend van 44 tot 52 ton) en 144 gebogen H-liggers (28 tot 34 ton). Het gaat om niet-voorgespannen liggers. De maker ervan is Voorbij Prefab Beton in Amsterdam, die voor het project 1900 kuub beton en 700 ton wapening gebruikte.

Het 61 meter brede ecoduct wordt in drie fasen – tijdens negen nachten in drie weken – gemonteerd. De provincie Drenthe laat het ecoduct bouwen in opdracht van Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel