nieuws

Aquaduct en ecoduct in natuur Olde Maten

infra Premium

Aquaduct en ecoduct in natuur Olde Maten

Tussen de gemeenten Zwartsluis en Staphorst wordt een aquaduct aangelegd dat ook dienst zal doen als ecoduct. Het bouwwerk verrijst in het natuurgebied Olde Maten en Veerslootlanden.

Dat maakt de dienst Landelijk Gebied bekend. Het aquaduct komt over het Conradskanaal en zal de noord- en zuidkant van het gebied met elkaar verbinden. Volgens de dienst is nog nergens in Nederland een aquaduct te vinden dat ook voor de natuur is bestemd. Door het bouwwerk kunnen verschillende beschermde diersoorten straks de beide zijden vanm het natuurgebied. Het natuurgebied krijgt niet alleen een aquaduct. Er komen ook stuwen en bruggen.  De bouw begint na de zomer. Olde Maten en Veerslootlanden heeft een oppervlakte van bijna duizend hectare. Het is het grootste natuurgebied in Nederland.

Reageer op dit artikel