nieuws

Omstreden gunning ProRail lijkt zuiver

infra Premium

Met de omstreden aanbesteding van het onderhoudsgebied Eemland van ProRail lijkt weinig mis te zijn.

Dat blijkt uit een vertrouwelijke notitie van de spoorwegbeheerder die Dagblad Cobouw in handen heeft. In het stuk staan de belangrijkste conclusies van een commissie die in in opdracht van ProRail onderzoek deed naar de tweede aanbesteding van het project. ProRail staakte de eerste aanbestedingsprocedure vanwege “onrealistische biedingen”. Toen Asset Rail als winnaar uit de bus rolde bij de tweede aanbesteding kwam Strukton in het geweer. ProRail stelde voor een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren.

George Hammer (voormalig directeur NS Raininfrabeheer) en Jan Telgen (hoogleraar inkoopmanagement aan de Universiteit van Twente) voerden de audit uit. Zij komen nu tot de conclusie dat ProRail op het eerste oog weinig te verwijten valt.

Bekijk hier de notitie van ProRail

Reageer op dit artikel