nieuws

Groningen Seaports blijft flink investeren

infra

Groningen Seaports blijft flink investeren

Groningen Seaports heeft in 2012 met 8,7 miljoen ton een nieuw overslagrecord bereikt: een stijging met 8,1 procent ten opzichte van 2011, fors meer dan de prognose van 3 procent.

Toen was er ook al een forse groei (5,7 procent). De belangrijkste reden voor dit succes is dat nieuwe bedrijven die zijn gebouwd, in productie kwamen. De uitgifte van bedrijventerreinen bleef met 6 hectare iets achter bij de prognose (9 hectare).

Het afgelopen jaar werd ook veel geïnvesteerd in havengebonden infrastructuur. Eind 2012 gaf het algemeen bestuur van Groningen Seaports verder het groene licht voor de uitbreiding van de Eemshaven in zuidoostelijke richting. Momenteel wordt druk onderhandeld met potentiële klanten. Bij definitieve contracten wordt dit 181 ha groot gebied verder ontwikkeld. Gerekend wordt op aanhoudende forse investeringen.

Reageer op dit artikel