nieuws

3000 Eco-dwarsliggers: wie biedt er meer?

infra

3000 Eco-dwarsliggers: wie biedt er meer?

De spoorbouwers kunnen eind deze maand eigenaar worden van een grote partij nieuwe dwarsliggers.

Leverancier Voestalpine Railpro veilt de eerste 3000 exemplaren van zijn nieuwe Eco-dwarsligger, die wordt gemaakt van gerecycled spoorballast en hoogovencement. De ligger kent een 20 procent lagere CO2-emissie dan de gangbare NS90-dwarsligger.

Vanaf 30 januari kan op de partij worden geboden. De veiling sluit op 1 februari, waarna zal blijken wie de titel ‘Groenste spoorbouwer’ heeft verworven. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel: Sky Rainforest Rescue en het Wereld Natuur Fonds, die een biljoen bomen in het Amazonegebied willen behoeden voor de kettingzaag.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel