nieuws

‘Kwaliteit van bouwwerken in het geding door prijsdruk’

infra

‘Kwaliteit van bouwwerken in het geding door prijsdruk’

De prijsdruk in de bouw is tot ongekende hoogte opgelopen. Zo hoog zelfs dat de kwaliteit van bouwwerken in het geding dreigt te komen, evenals de veiligheid op de bouwplaats.

Dat zeggen topman Job Dura en financieel bestuurder Bob Post van Dura Vermeer in een gesprek met Dagblad Cobouw. Post: “Als je ziet tegen welke bedragen momenteel wordt ingeschreven, dan is dat niet anders dan ongezond en zelfs ronduit gevaarlijk te noemen. Soms worden alleen nog maar directe kosten opgevoerd. Dat betekent dat voor controle op de bouwplaats tijdens de uitvoering van het werk dus geen geld meer beschikbaar is.”

De ontketende prijzenslag heeft alles te maken met de teruglopende volumes in de markt, aldus de bestuurders. In hun zucht naar werk storten bedrijven zich massaal op de projecten die nog wel in de markt worden gezet. “Je ziet woningbouwers nu inschrijven op utiliteitsprojecten en utiliteitsbouwers op beton- en waterbouwprojecten”, schetst Dura.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels