nieuws

Tol Blankenburgtunnel voor inpassing en bezuingingen

infra Premium

Tol Blankenburgtunnel voor inpassing en bezuingingen

Tolheffing voor personenauto’s in de Blankenburgtunnel moet de inpassing van de tunnel verbeteren en de last van de infrabezuinigingen drukken.

Dat zei minister Schultz (infrastructuur) gisteravond in het MIRT-debat met de Tweede Kamer. De minister wil toch tol voor personenauto’s in de tunnel invoeren. De heffing stond in de eerste instantie in de plannen, verdween vervolgens van tafel en is nu dus weer terug.

De oppositie is tegen de tunnel vanwege de effecten op de natuur. De VVD is niet zondermeer voorstander van de tolheffing. Ton Elias (VVD): “Dit komt een tikje onverwacht, ik moet eerst overleggen met de fractie.” PvdA is blij dat een deel van het geld beschikbaar komt voor een betere inpassing.

Reageer op dit artikel