nieuws

Schultz: graafschade niet primair mijn probleem

infra Premium

Schultz: graafschade niet primair mijn probleem

Graafschade door gebrekkige informatie is primair het probleem van lagere overheden. Zo reageert minister Schultz (Infrastructuur) via haar woordvoerder op een oproep van Daan Stuit, voorzitter van MKB Infra.

Stuit constateert dat aannemers regelmatig graafschade aanrichten zonder dat ze daar zelf iets aan kunnen doen. Gebrek aan informatie is het probleem. Aan het eind van het liedje draait het bouwbedrijf echter wel doorgaans voor de schade op. Stuit riep “minister Mol” vorige week op in te grijpen. Schultz onderschrijft dat gemeenten  vooral in binnenstedelijk gebied, vaak geen goed beeld hebben van de drukke, ondiepe ondergrond. Tegelijkertijd geeft ze aan dat ze weinig voor aannemers kan betekenen.

“Andere overheden” zijn volgens de minister primair verantwoordelijk voor de locatiegegevens van kabels en leidingen in hun gebied.

Helemaal stilzitten doet de minister niet. In het kader van de Structuurvisie Ondergrond treedt Schultz de komende maanden in overleg met gemeenten en netbeheerders. Of het probleem van graafschade tijdens deze gesprekken aan bod komt is onduidelijk.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel