nieuws

Road Plotter trekt automatisch stuurlijnen

infra Premium

Road Plotter trekt automatisch stuurlijnen

De Road Plotter van Tyker Construction zet zonder omwegen stuurlijnen op een weg in wording.

Een welkom alternatief voor lijnen trekken met een stuk touw, vindt Jan Wildeboer van Tyker machinebouw in Wageningen. Wildeboer noemt de Road Plotter ook accurater dan de touwmethode. De machine maakt belijningen en al dan niet tijdelijke markeringen aan de hand van GPS-signalen en digitale tekeningen. “Komt de plotter buiten de ingestelde marge, dan onderbreekt de software het trekken van lijnen.” De elektronica die de tekeningen opslaat, bestuurt ook de Road Plotter. De gebruiker moet alleen een lijn in de tekening aanklikken.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel