nieuws

Rijkswaterstaat bezorgt Waternet dubieuze primeur

infra Premium

Rijkswaterstaat bezorgt Waternet dubieuze primeur

Rijkswaterstaat wil de A9 bij Badhoevedorp verleggen. Waternet moet om die reden vijf drinkwaterleidingen verleggen.

Het nieuwe leidingentracé ligt op vijf meter van drie hoogspanningkabels voor 150 kilovolt. Normaal ligt er ruim tien meter tussen een hoogspanningkabel en een watertransportbuis. Dat is een dubieuze primeur voor Nederland die gevaarlijk kan uitpakken voor de monteurs die de transportleidingen verleggen. Het gevaar heet inductiespanning, zegt assetbeheerder transport Gerard Bakker van Waternet. De spanning is afhankelijk van de stroomsterkte door de kabels en de afstand tot de stalen leidingen. Hoe dichter bij, hoe hoger de spanning.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel