nieuws

Onderzoek naar nieuw spoor Sittard

infra Premium

De gemeente Sittard-Geleen gaat onderzoeken wie er gebruik wil maken van een nieuwe spoorverbinding tussen de haven van Holtum en de spoorwegverbinding Sittard-Maastricht. Ook wil de gemeente weten wat de verwachte goederenstromen zijn. Een antwoord op die vraag bepaalt welke van vijf varianten voor de nieuwe spoorverbinding gekozen zal worden. De aanleg kost 60 miljoen […]

De gemeente Sittard-Geleen gaat onderzoeken wie er gebruik wil maken van een nieuwe spoorverbinding tussen de haven van Holtum en de spoorwegverbinding Sittard-Maastricht. Ook wil de gemeente weten wat de verwachte goederenstromen zijn. Een antwoord op die vraag bepaalt welke van vijf varianten voor de nieuwe spoorverbinding gekozen zal worden.

De aanleg kost 60 miljoen euro en vervangt het huidige spoor. Dat loopt door de kernen van drie dorpen en levert gevaarlijke situaties op. NedCar is nu niet op het spoor aangesloten, maar dat gaat waarschijnlijk veranderen.

Reageer op dit artikel