nieuws

Mansveld: Strukton te voorbarig over onderhoudscontracten

infra Premium

Mansveld: Strukton te voorbarig over onderhoudscontracten

Voorbarig en onvoldoende gefundeerd. Zo noemt staatssecretaris Mansveld (spoor) de conclusies van Strukton Rail en FNV over de spoorveiligheid met betrekking tot de prestatie gerichte onderhoudscontracten (pgo’s) van ProRail.

Strukton schreef de Tweede Kamer twee weken geleden een alarmbrief. De spoorbouwer waarschuwt daarin voor ongelukken die het lage prijsniveau van onderhoud met zich mee zouden brengen. Mansveld sluit zich vooralsnog aan bij de drie andere grote spoorbouwers die de aanpak met pgo’s ondanks verbetermogelijkheden wel toejuichen.

In een brief aan de Kamer benadrukt Mansveld dat ProRail gunt op basis van de economisch meest voordelige aanbieding. Aanleiding voor de ophef is de aanbesteding van pgo Eemland. Een externe partij onderzoekt die aanbesteding.

Reageer op dit artikel