nieuws

Kabelklus in de natte sneeuw

infra Premium

Kabelklus in de natte sneeuw

Beschermd tegen de natte sneeuw verbinden medewerkers van UPC en Nuon hun draden bij de Westervoortsedijk in Arnhem.

Onder verantwoordelijkheid van hoofdaannemer Visser en Smit Hanab worden sinds mei de kabels en leidingen voor transport van gas, water, elektra, telefonie en vooral allerlei dataverkeer verlegd en grotendeels vervangen. Op 1,5 meter diepte werden leidingen vernieuwd, waarna Visser en Smit Hanab de lagen aanvulde en flink moest verdichten. Daaroverheen werd gewerkt aan de laagspanningskabels en de kabels voor dataverkeer. Een spannende klus, die iets langer duurde dan gepland: de aannemer kwam van alles tegen in de grond en werkte onder strikte condities naast de vervuilde grond van een voormalige gasfabriek. Voor eind dit jaar is de aannemer klaar. Dan beginnen de bestratingswerkzaamheden. De Westervoortsedijk gaat van 10 meter naar een breedte van 25 meter. Het wordt een riante invalsweg met meerdere stroken.

Reageer op dit artikel