nieuws

CROW bevordert ‘seniorproof’ ontwerpen

infra Premium

CROW bevordert ‘seniorproof’ ontwerpen

Als de voorspellingen uitkomen zal het aantal senioren verdubbelen in de komende dertig jaar. Dat gegeven stelt zo z’n eisen aan ontwerpers van infrastructuur. Een handreiking helpt ze op weg.

De praktijk leert kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte CROW dat het ontwerp van weginfrastructuur niet altijd rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van senioren als lopende, fietsende en autorijdende verkeersdeelnemers. De publicatie ‘Seniorenproof Wegontwerp’ informeert ontwerpers over de beperkingen waar senioren vaak mee te maken krijgen en hoe ze die kunnen verwerken in een project.

De publicatie behandelt uitsluitend de infrastructuur in de bebouiwde kom. Eén van de gebreken waarmee de ouderdom komt is een verminderd zicht. Dat stelt bijzondere eisen aan de verlichting en de markering, aan de bewijzering en de verharding. De publicatie doet onder meer makkelijk uit te voeren en weinig kostbare ideeën aan de hand.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw.

Reageer op dit artikel