nieuws

Cao-onderhandelingen railinfra vastgelopen

infra

De onderhandelingen over een nieuwe railinfra-cao zijn vastgelopen op de loonparagraaf. Dat hebben cao-partijen bekendgemaakt.

Werkgevers bieden een loonsverhoging van maximaal 1 procent, zonder enige ruimte voor onderhandelingen. Vakbonden eisen echter 2,5 procent meer loon. Onderhandelaar Hans Crombeen van FNV Bouw noemt de opstelling van werkgevers merkwaardig. “Wij hebben zelf ruimte gevonden voor een hoger loonbod. Het is dus geen kwestie van niet kunnen, het is een kwestie van niet willen.”

Volgens werkgevers staan de prijzen in de sector, door het aanbestedingsbeleid van Prorail, zwaar onder druk en moet de salarisverhoging daarom beperkt blijven. De vakbonden bespreken volgende week de ontstane situatie.

Reageer op dit artikel