nieuws

Waterbouwprijzen voor afstudeerwerk

infra Premium

Met zijn studie naar ecologische risico’s van baggerpluimen heeft Johannes Becker de Waterbouwprijs 2012 gewonnen. Volgens de jury heeft Becker met zijn afstudeerwerk aan de TU Delft een mooie integratie geleverd van het modelleren van baggerpluimen en hydraulische en ecologische condities. Dat legt een goede basis om effecten te wegen van baggeren in een ecologisch […]

Met zijn studie naar ecologische risico’s van baggerpluimen heeft Johannes Becker de Waterbouwprijs 2012 gewonnen. Volgens de jury heeft Becker met zijn afstudeerwerk aan de TU Delft een mooie integratie geleverd van het modelleren van baggerpluimen en hydraulische en ecologische condities. Dat legt een goede basis om effecten te wegen van baggeren in een ecologisch gevoelige omgeving. De prijs werd uitgereikt op de Waterbouwdag donderdag in Rotterdam.

Er werd ook een prijs uitgereikt voor het beste waterbouwkundige afstudeeronderzoek op hbo-niveau. Die ging naar Jordy Kames met zijn scriptie ‘Invloed van veen op de stabiliteit van regionale waterkeringen’. Kames schetste volgens de jury een verrassend resultaat van het gebruik van veen als bouwstof voor waterkeringen. Gezien de enorme lengte van secundaire waterkeringen kan dat een flinke besparing opleveren vergeleken met bouwen met zand en klei.

Reageer op dit artikel