nieuws

Waalbrug A50 bijna dicht

infra

Waalbrug A50 bijna dicht

De beide brugdekken van de tweede Waalbrug in de A50 bij Ewijk raken elkaar bijna. Als Combinatie Waalkoppel (Mobilis, Van Gelder en Dywidag Bau) hier een opening van nog maar enkele meters over heeft, zit het werk voor de voorbouwwagens er op.

Wekelijks maakten die op de voorste brugdekelementen een nieuw stuk van 5 meter. Daaraan werden de tuien bevestigd, die hangen aan de 50 meter hoge pylonen. Als de blauwe voorbouwwagens zijn verwijderd en de brugdelen aan elkaar zijn bevestigd, kan Combinatie Waalkoppel met de afbouw beginnen. Eerst brengt de aannemer een geleiderail en verlichting aan. Daarna komt er geluidsarm asfalt over het brugdek.

Begin volgend jaar wordt de nieuwe brug in gebruik genomen en de oude afgesloten voor verkeer. De renovatiewerkzaamheden aan de oude brug zijn inmiddels begonnen. In 2014 gaan beide bruggen open. Dan is de verbreding van de A50 tussen Valburg en Ewijk afgerond.

Reageer op dit artikel