nieuws

Vakbond zet in op bemiddeling voor ontslagenen Imtech Infra

infra Premium

Vakbond CNV Vakmensen gaat bij Imtech Infra in Amersfoort onderhandelen over bemiddeling naar ander werk.

Dat geldt dan voor de 110 mensen die Imtech wil afstoten op korte termijn. Imtech Infra kondigde onlangs aan dat 110 mensen ontslagen zullen worden tussen nu en begin 2013. “De onderneming geeft als reden de hogere kwaliteitseisen die opdrachtgevers stellen. Maar ook het fiks afgenomen aantal opdrachten en toegenomen concurrentie spelen een rol”, zegt bestuurder Dolf Polders van CNV Vakmensen. Imtech Infra doet het voorbereidend werk als het gaat om aanleg van infrastructuur, zoals de kabels voor onder meer telecom, elektra en internet.

Het ingrijpen bij het infrabedrijf is onderdeel van de reorganisatie bij de technisch dienstverlener uit Gouda. Imtech maakte in oktober bekend 900 van de bijna 29.000 werknemers te ontslaan. Twee derde van de ontslagen valt in de Benelux.

Reageer op dit artikel