nieuws

Twee rijstroken doen afslag Hoevelaken das om

infra

Twee rijstroken doen afslag Hoevelaken das om

De afslag Hoevelaken op de A1 gaat volgens plan gedeeltelijk dicht. De afrit redden is niet te betalen en levert onwenselijke vertraging op concludeert minister Schultz (infrastructuur).

Vanuit de regio is er al langer is er kritiek op het afsluiten van de afrit. Schultz trok zich dat aan en onderzocht of er mogelijkheden zijn om Hoevelaken toch van meerdere kanten bereikbaar te houden. Er is een probleem: om een veilige situatie te creëren met open afrit is het noodzakelijk dat de verbindingsboog van de A28 naar de A12 uit één rijstrook bestaat, aldus Schultz. Het ontwerp van het wegaanpassingbesluit Utrecht Amersfoort behelst echter twee rijstroken.

Dat ontwerp aanpassen, ziet de minister niet zitten. Het betekent volgens haar namelijk een vertraging van 0,5 tot 2 jaar, hogere kosten en extra files. Schultz keert Hoevelaken en omstreken niet helemaal de rug toe. Samen met de regio bekijkt ze hoe ze de negatieve effecten op het onderliggende netwerk kan beperken.

Reageer op dit artikel