nieuws

Rehtal overbrugd

infra Premium

Rehtal overbrugd

Voor de spoorbrug over het Rehtal in de Duitse deelstaat Thüringen was 250 kuub beton nodig ofwel dertig spuitmixers. Het beton werd tegelijkertijd van beide kanten gepompt om een gelijkmatige gewichtsverdeling te krijgen.

De brug is 203 meter lang en 55 meter hoog en ligt op 600 meter hoogte. Aan beide kanten van de brug ligt een tunnel. De hoofdoverspanning heeft een breedte van 107 meter.

De brug in het Rehtal was de laatste opening in de nieuwe en vernieuwde hogesnelheidstreinverbinding tussen Berlijn en Nürnberg die 500 kilometer lang is. In Thüringen zijn voor dit project over een lengte van 100 kilometer twintig dalbruggen en veertien tunnels gebouwd. Het totale tracé vergt een investering van rond 10 miljard euro. Dit bedrag wordt bijeengebracht door de Duitse overheid, de Europese Unie en Deutsche Bahn. In 2017 moet de lijn klaar zijn. Dan bedraagt de reistijd van Berlijn naar München 4 uur.

Reageer op dit artikel