nieuws

Onafhankelijk onderzoek naar omstreden spooraanbesteding

infra Premium

Prorail laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de aanbestedingsprocedure van PGO (prestatiegericht onderhoudscontract) Eemland.

Dat valt te lezen op de website van de spoorbeheerder. Over de aanbesteding is een hoop te doen. Aanvankelijk zou de opdracht naar Strukton Rail gaan. ProRail vond de bieding echter onrealistisch en startte na overleg met de spoorsector een nieuwe aanbestedingsprocedure op basis van nieuwe prestatieafspraken. Vorige week werd de opdracht voorlopig gegund aan Asset Rail. Een van de partijen tekende bezwaar aan. ProRail wil niet op de kwestie ingaan.

Strukton Rail stuurde gisteren een brandbrief naar de Tweede Kamer. Het spoorbedrijf vindt dat alle aanbestedingen van onderhoudscontracten voorlopig moeten worden stilgelegd. ProRail wil ook daar niet op ingaan.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel