nieuws

Loopbrug van steigermateriaal ingezet bij spoorverdubbeling

infra Premium

Loopbrug van steigermateriaal ingezet bij spoorverdubbeling

Voor de spoorverdubbeling aan de zuidkant van Amsterdam bouwt het Delftse bedrijf Wijnen Steigerbouw een loopbrug van steigermateriaal.

Waar je in het buitenland dergelijke constructies vaker ziet, is de toepassing in Nederland nog relatief nieuw. De brug op drie pijlers heeft een totale lengte van bijna 30 meter en gaat over de Europaboulevard ter hoogte van station Amsterdam RAI. De constructie – die met extra contragewichten op zijn plek wordt gehouden en daardoor geen verankering nodig heeft – is bedoeld voor uitvoerend personeel dat de komende drie jaar zonder hinder van verkeer bij de bouwlocatie kan komen.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel