nieuws

‘Knoei niet met waterschappen’

infra

‘Knoei niet met waterschappen’

Orkaan Sandy maakt in Amerika maar weer eens duidelijk wat de kracht van water kan zijn.

“De situatie is absoluut niet vergelijkbaar met Nederland, maar maakt wel heel duidelijk welke maatschappelijke ontwrichting water kan hebben als het misgaat.” Dat hield Deltacommissaris Wim Kuijken zijn gehoor van 1700 mensen voor tijdens het derde Deltacongres.

Hij is dan ook van plan de boodschap over de gevolgen van de ingrijpende vijf Deltabeslissingen zo snel mogelijk breed uit te dragen. De interactieve Deltaviewer is daar een poging toe, want zonder directe aanleiding blijft het lastig het grote publiek te interesseren. De massa komt pas in beweging bij hoog water, orkanen of andere waterellende.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel