nieuws

Hardloopwedstrijd over Westrandweg

infra

Voordat het verkeer er begin december overheen mag, is de Westrandweg zaterdag het decor voor een hardloopwedstrijd. Zo’n 10.000 hardlopers zullen over het langste viaduct van Nederland lopen. Het 3,6 kilometer lange viaduct is door combinatie Westpooort (Van Hattum en Blankevoort en Boskalis) gebouwd. Behalve een loop over 10 kilometer wordt zaterdag ook een halve […]

Voordat het verkeer er begin december overheen mag, is de Westrandweg zaterdag het decor voor een hardloopwedstrijd. Zo’n 10.000 hardlopers zullen over het langste viaduct van Nederland lopen. Het 3,6 kilometer lange viaduct is door combinatie Westpooort (Van Hattum en Blankevoort en Boskalis) gebouwd.

Behalve een loop over 10 kilometer wordt zaterdag ook een halve marathon gelopen. Het verkeer dat begin december over de westelijke ontsluitingsweg van Amsterdam rijdt, rijdt daarna de Tweede Coentunnel in. De bestaande Coentunnel is dan tijdelijk buiten gebruik voor een grondige revisie.

Reageer op dit artikel