nieuws

Afslag verlegd

infra

Afslag verlegd

Medewerkers van MNO Vervat verplaatsen kabels van de wegsignalering bij de nieuwe aansluiting van de A20/N456 bij Moordrecht.

De nieuwe aansluiting wordt uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Zuidplas en ProRail. De nieuwe afslag Moordrecht komt een paar honderd meter verder te liggen dan de oude, met een viaduct over rijksweg A20 en het spoor Rotterdam-Gouda. De afslag sluit daarna weer aan op de N456 en de Middelweg. De huidige toe- en afritten komen te vervallen, evenals de huidige spoorwegovergang. Voor fietsers en lokaal verkeer wordt een tunnel onder het spoor gebouwd. In de Middelweg, met de kruising A2, wordt een faunapassage aangelegd. Op 6 november verplaatste Rijkswaterstaat zes eiken.

De maatregelen moeten zorgen voor minder files, een betere verkeersafwikkeling en meer veiligheid. De werkzaamheden moeten eind 2016 klaar zijn.

Reageer op dit artikel